Életet mentett egy telefonos applikáció Szegeden

Közleményben mondott köszönetet az Országos Mentőszolgálat, amiért a SzívCity alkalmazás révén értesült szabadnapos mentősök a helyszínre tudtak sietni egy összeesett nőhöz.

 

Az eset a következőképp zajlott. Összeesett egy idős nő az utcán Szegeden kedden reggel. Egy járókelő azonnal észrevette, és értesítette a mentőket, akik instrukciókat nyújtottak a vizsgálathoz. Mint kiderült, a nő légzése leállt. A rohamkocsi már elindult, amikor a mentésirányító a SzívCity applikációjában is kiküldött egy értesítést. Az értesítést minden olyan ember megkapta, akinek le van töltve a telefonjára az app és a közelben is volt. Ekkorra a bejelentő már megkezdte az újraélesztést, de egy szabadnapos mentőtiszt és párja, egy intenzív osztályos nővér is a helyszínre sietett, ugyanis megkapták az értesítést telefonjukra. A helyszínre érve átvették az irányítást, és folytatták az életmentést.

Pár perc elteltével kiékezett a rohamkocsi is, melynek személyzete hosszú percekig küzdött az asszony életéért, mire – az időben megkezdett mentésnek hála – sikerült életre kelteniük. A nőt stabil állapotban szállították kórházba.

Az alkalmazást bárki letöltheti a saját telefonjára, és ha baj történik a közelében, a mentősök értesítik őt is.