Életbiztosítás: vizes úton, 170-nel egy főúton

Egy személyautó vezetője csaknem a megengedett legnagyobb sebesség duplájával hajtott Kútvölgy közelében a 47-es számú főúton, de sok más gyorshajtásos esetet is észleltek a rendőrök mostanában.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai sebességmérést végeztek október 13-án napközben a megye útjain. A cél továbbra is a sebességhatárok betartásának ellenőrzése, a közlekedésbiztonság javítása, illetve a szabálytalankodók kiszűrése volt. Egy nap alatt hat olyan szabályszegőről készült képfelvétel, aki jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt. A legdurvább az volt, amikor két napja

egy gépjárművezető 90 helyett 170 km/órával hajtott a 47-es számú főúton.

A sofőrökkel szemben az egyenruhások közigazgatási, valamint helyszíni bírságot szabtak ki. „Ismételten felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a sebességtúllépés potenciális balesetveszélyt hordoz magában, ezért kérjük, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat! Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben” – kéri a rendőrség.

Néhány gyorshajtó:

Fotók: police.hu