Élénkebb forgalom várható hétvégén a határátkelőknél

Hétvégén több határátkelőhelyen is élénkebb forgalom várható az ünnepek közeledte miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrségi honlapon.

A közlemény szerint Csongrád megyében a röszkei autópálya-határátkelőhelyen péntektől vasárnapig a ki- és belépő irányban a teherautóknál akár háromórás, a buszok esetében 30-120, a személyautóknál 30-60 perces várakozás alakulhat ki. A személyforgalomnál  hétköznapokon is mindkét irányban akár egyórás várakozás lehet.

Tiszasziget, Ásotthalom és Röszke közúti határátkelőhelyeken péntek-vasárnap a délutáni órákban a munkából és az iskolákból hazatérő, illetve oda utazók miatt jelentősebb forgalom alakulhat ki, a határátkelőhely zárását megelőzően pedig akár egyórás várakozással is lehet számolni a személyforgalomban.

Csanádpalota-nadlac autópálya határátkelőhelyen főként belépő irányban akár négy órát is várakzniuk kell majd a tehergépjárművekkel közlekedőnek. A személyforgalomban vasárnap belépő irányban, a buszforgalomban egész hétvégén mindkét irányban 30-60 perces várakozással kell számolni.

A nagylaki közúti határátkelőhelyen a teherautók esetén – elsősorban belépő irányban – pedig szintén 30-60 perces várakozásra kell számítani.

A közlemény szerint várhatóan az év végéig az áruszállítást végző gépjárművek egyre növekvő forgalmára kell számítani. Az adventi időszakban az elmúlt évek tapasztalatai szerint a hétvégéken megnő a határmenti, úgynevezett bevásárló turizmus miatt átlépő személyek száma is, ezért szombaton és vasárnap napközben is élénkebb forgalommal lehet számolni a közúti határátkelőhelyeken.

Az utazóknak célszerű alaposabban felkészülni az utazásra, elindulás előtt tájékozódni a szomszédos országok hóviszonyairól, időjárásáról, valamint szükség szerint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges felszerelésről (hólánc, meleg folyadék, takaró) – hívták fel a figyelmet. (via MTI)