Elektromos autót kapott a szegedi vöröskereszt

Hat darab új járművet vásárolt az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) kapott támogatásból a Magyar Vöröskereszt. Ebből egy Nissal Leaf Szegedre került.

A járműveket a gyorsabb és hatékonyabb feladatellátásra használják, a beszerzésben összesen négy személyautót, egy furgont és egy hétüléses kisbuszt vásároltak.

Az e-autók beszerzése illeszkedik a szervezeti stratégiához, amelynek egyik fontos pontja a fenntartható és költséghatékony működés. Az új autók üzembe helyezése után lecsökkentek a kiadások, nőtt a célcsoport elérése, és hatékonyabban tudják szervezni a karitatív és humanitárius munkát és az adományszállítást is – mondta a Délmagyarnak Sasvári Krisztina, a segélyszervezet Csongrád megyei igazgatója.

Az ITM 450 milliós támogatásából több szervezet is kapott: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Katolikus Karitász-Caritas Hungarica is hat-hat új elektromos gépkocsit szerezhetett be.