Eközben Szegeden: városérzeti blogot indít néhány szegedi költő és fotós

Fiatal költők és fotósok úgy érezték, eddig nem volt szó arról a Szeged-élményről, amiért a mindennapokban is könnyű szeretni ezt a várost, ezért lefotózzák, újraírják és megosztják a gondolataikat, bízva abban, hogy az olvasók megtalálják bennük a saját szegediségüket.

Október 30-án, 16 órakor kerül ki az első bejegyzés az Eközben Szegeden blogra, amelyet két streetfotós (Kiss Ferenc Mátyás, Prokop Alexandra) és két költő (Kiss Lóránt és Veszprémi Szilveszter) azzal a céllal hozott létre, hogy a városi turisztikai fotók és a városról szóló szépirodalmi szövegek mellett megszülessen egy másfajta, a térről a mindennapokban, használata kapcsán gondolkodó beszédmód.

Az új gyakorlat szándékaik szerint észreveszi és felszabadítja, témájává teszi a szervezett mindennapiságot, azt humorossá, kedvessé, érdekessé, rácsodálkozásra érdemessé teszi. „Őszinték leszünk, rögzítjük, lefotózzuk és kihangosítjuk azokat a gondolatokat, amelyek bármelyikünk fejében megfordulnak, ha átmegyünk egy téren” – írják a bemutatkozásukban.

A városról való beszéd már a hetente jelentkező blogbejegyzések esetében is párbeszédként valósul meg: egy a hétköznapokból elkapott streetfotót és egy szöveget tartalmaznak, amelyek ugyanazt a témát, hangulatot gondolják újra, így a nyelv és a vizualitás más eszközei közösen mutatják be, milyen eközben Szegeden, amikor nem történnek rendkívüli dolgok, mégis van mit megmutatni.

Az Eközben Szegeden blog egyelőre még üres, Facebook-oldalukon már van valamennyi tartalom.