Egyirányú lesz a Fő fasor egy szakaszon

A csapadékvíz-elvezető rendszer Újszegeden zajló fejlesztése során felbontják az útburkolat egy részét a Fő fasoron a Wallisch Kálmán utca torkolatánál. Emiatt március 4-én 8 órától 5-én 16 óráig forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek – írja közleményében a Szeged Pólus Nonprofit Kft.

A Fő fasor egyirányú lesz a Wallisch Kálmán utcától a Tanács utcáig, és ezen a szakaszon részben félpályán lehet haladni. A másik irányból érkező, Belváros felé tartó forgalmat a Fő fasorról a Tanács utcára terelik. Kivételt jelent a közösségi közlekedés: a buszok mindkét irányban továbbra is a Fő fasoron járnak. A forgalomkorlátozás a mellékutcákat is érinti: a Wallisch Kálmán és a Thököly utcából csak jobbra, a Tanács utcából pedig csak balra lehet kikanyarodni a Fő fasorra. Az útfelbontás miatt a Fő fasor kerékpárútja sem járható egy rövid szakaszon. A forgalmi rend ideiglenes megváltozásáról jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket, és a munkálatok ideje alatt 30 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben az érintett területen.

A Fő fasoron zajló munka a Szeged, belterületi csapadékvíz-elvezetés III. és IV. ütem című (TOP-6.3.3-16-SG1-2018-00001) projekt része. A tavaly novemberben elkezdődött fejlesztés Újszegedet, Kiskundorozsmát és a Marostő városrészt érinti. A korszerű esővíz-elvezető csatornák építésére és a kiskundorozsmai Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatorna felújítására, kapacitásának bővítésére nettó 1 milliárd 334 millió forintot fordít a szegedi önkormányzat. Ebből 1 milliárd 50 millió forintot tesz ki az európai uniós támogatás, 190 millió forint az önkormányzat saját forrása, és a Szegedi Csatornamű Társulat is hozzájárul a fejlesztéshez 94 millió forinttal.