Egy régi furgonban, bútorok közé rejtve próbált 11 bevándorlót Magyarországra csempészni két román férfi

N3442596_0

 

Kék külföldi férfi még tavaly szeptemberben egy furgon rakterében próbált meg 11 bevándorlót behozni az ország területére. A rendőrség most fejezte be a nyomozást.

A police.hu információi szerint a két férfi  2018. szeptember 15-én 9 óra körül egy fehér színű román Iveco furgonnal akart az ország területére lépni Röszkénél, de nem sikerült nekik, ugyanis

 a magyar rendőrök hátul, egy csomó bútor közé bújtatva találtak összesen 11 embert. 

 

Ők iráni, pakisztáni és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A megalapozott gyanú szerint a sofőrnek és társának célja az lett volna, hogy a őket eljuttassák Magyarországra, onnan pedig Nyugat-Európába.

A rendőrök a két román állampolgárságú férfit embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt előállították és gyanúsítottként kihallgatták, az illegális migránsokat pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban átadta az ügyészségnek.

N3442603

N3442668

N3442597