Egy nap alatt 800 autóst szondáztattak meg Szegeden

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök több mint hatvan ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból az elmúlt hetekben – írja a police.hu. Hétfőn három esetben volt pozitív az alkoholszonda.

A megyei rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya a városi kapitányságokkal együttműködve június 13-a és július 13-a között a megye egész területén több helyen szervezett közúti ellenőrzést, ahol az ittas vezetőket is igyekeztek kiszűrni. A négy hét alatt több mint hatvan esetben mutatott pozitív értéket az alkoholszonda. A legtöbb esetet Szegeden és Hódmezővásárhelyen regisztrálták az egyenruhások.

A július 13-án Szegeden megtartott “finn módszeres ellenőrzés” során csaknem 800 sofőrt szondáztattak meg a rendőrök, közülük három esetben bizonyosodott be, hogy vezetés előtt alkoholt fogyasztottak. Két sofőr ellen közigazgatási eljárás, egy ellen büntetőeljárás indult. A “finn módszer” lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon az egyenruhások minden áthaladó járművet megállítanak, és alkoholszondás ellenőrzést végeznek a sofőrökkel szemben. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják, és vele szemben eljárást kezdeményeznek.

A rendőrség szerint nem szabad elfelejteni, hogy az ittas járművezető olyan, mint az időzített bomba. Az ilyen járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik.