Egy alkalmazással parkolhatunk már az Agórában és a Mars téren is

Idén májusban volt két éve, hogy hazánkban is elindult a Parkl nevű mobilalkalmazás, amely olyan, egyébként rejtett, de szabad parkolóhelyeket is az autósok rendelkezésére bocsát, mint szállodák, intézmények belső területei. Most megérkezett az app Szegedre is, ami jót tehet a belvárosban időnként kialakuló dugóknak.

 

 

Két éve indult a Parkl magyar okostelefonos alkalmazás (iOS, Android), amely a parkolóhelyet kereső autósokat és az épületek belső, nyilvánosság számára eddig hozzá nem férhető, de kihasználatlan, üres parkolóhelyeit hozza össze, bankkártyás fizetéssel, okos beengedő kapukkal.

Parkl – Garázs az egész város – Autósoknak

A Parkl segíti a gyors bejutást az őrzött parkolókba és parkolóházakba. Nincs több sms vagy telefonálás, semmilyen akadály nem gördül a kényelmes parkolás útjába. https://parkl.net/ Töltsd le te is az appot: iOs: http://bit.ly/parklapp Android: http://bit.ly/parklandroid

A Delmagyar.hu most arról ír, az applikáció megérkezett Szegedre is, a lap szerint ilyen épületek nálunk például a Szent-Györgyi Albert Agórában és a Mars téren lévő parkolóhelyek. Ahogy korábban írtunk róla, az önkormányzat döntött, hogy ezeket a helyeket is bevonják a parkolásba.

Külsős helyszíneket vonnak be a szegedi parkolóhálózatba

Bevonhatják a szegedi parkolóhálózatba a Mars téri piac és a Szent-Györgyi Albert Agóra parkolóhelyeit egy okostelefonos app segítségével – erről döntött többek között a csütörtöki közgyűlés. Több más városban már működik hasonló rendszer, mely segítségével olyan helyeken is lehet parkolni a városokban, ahol egyébként nem szabadna, hiszen ezek nem mind a parkolásért felelős társaság gondozása alatt állnak.

(Delmagyar.hu, kiemelt kép: alapjarat.hu)