Ég veled klassz kötélmászóka a Roosevelt téren :(

Fotók: Szűcs Dániel / Szegeder

Vannak tárgyak egy ember életében, amikkel felnő, és amiket szomorúan lát eltűnni. Ilyen nekem a Roosevelt téri, kötélgúla nevű rettentően király mászóeszköz, amiről bár konkrét emlékem egy sincs, abban biztos vagyok, hogy tökre szerettem. Valamikor. Meg az is biztos, hogy mostanában párszor megmásztuk az ikertestvérét a most minifelújításon átesett Szent György téren, és pont emiatt eszembe jutott, vajon megmarad-e a Roosevelt téri darab, lévén ott most nagyobb volumenben zajlik felújítás.

Éppen ezért írtam gyors egy levelet Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármesternek, aki gyors válaszában tudatta velem a szomorú hírt: „a Roosevelt téren – pár kis eszközt kivéve – minden játékeszköz cserélve lesz, még a piros kötélgúla is”. Tehát beigazolódott félelmem, eltüntetik, de ha minden igaz, akkor „egy új szerkezet kerül helyette, hasonló kötélgúla”. A bontást egyébként azzal indokolja a város, hogy elhasználódott és 15 millióba kerülne cserélni, ezért vesznek inkább újat.

Az alpolgármester beszámolt arról is, hogy „a Stefánián a nagy forgó tányér felújításra kerül (jelenleg teljesen leamortizálódott), a többi játékeszköz cserélve lesz, a jelenlegi esésvédő mély kavicsréteg helyett esésvédő gumiburkolat készül. A Roosevelt téren (…) ezen felül lesz egy integrált mászóvár (a korábbi nagy mászóvár helyett), lesz két új akadálymentes játszóeszköz a kerekesszékes gyermekek részére. A jelenlegi esésvédő mély kavicsréteg helyett itt is esésvédő gumiburkolat készül.