Döntetlen lett a MOL-PICK Szeged utolsó Bajnokok Ligája mérkőzése

pick3

26-26-os döntetlennel zárult a MOL-PICK Szeged és az RK PPD Zagreb vasárnapi összecsapása, a félidőben 14-14 volt az állás.

A Szegednek ez volt az utolsó csoportmeccse a Bajnokok Ligájában. A játékot a telt házas újszegedi sportcsarnokban tartották, 3200 nézővel. A mérkőzés után sajtótájékoztatót tartottak.

 

  Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője 

Mindkét csapat olyan játékosokkal játszott, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak a szezonban. Nagyon fontos, hogy mindenkit használjunk. Voltak olyan kézilabdázóink, akik kiváló teljesítményt nyújtottak, mint például Zsitnyikov és Bombac. Fontos volt számunkra, hogy mindkét kapusunk védjen, és azok is pályára lépjenek, akik eddig kevesebbet lehetséget kaptak, de szükségük van a tapasztalatra. Dolgozunk velük tovább. Jó csoportkört zártunk, 20 pont és a második hely, nehéz volt elérni, de megcsináltuk. Az az igazság, hogy többet kell gyakorolnunk, amelyre lesz időnk most már, akárcsak a pihenésre. Ezután jön a legfontosabb időszak, a kiesés szakasz. Sok szerencsét kívánok a BL-ben, a SEHA-ligában és a horvát bajnokságban a Zagrebnek.

 

 Branko Tamse, az RK PPD Zagreb vezetőedzője 

Jó tempóban egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Tudtuk, hogy senki nem nyert idén még Szegeden, ezért nagyon felkészültünk a találkozóra. Új rendszerben próbálunk kézilabdázni, ebből ma sokat megvalósítottunk, de voltak hibáink is köszönhetően a Szeged jó játékának. Sok szerencsét kívánok a PICK-nek a BL-ben és a bajnokságban. A döntetlen igazságos végeredmény, mert nyerhettünk volna, de akár a vereség is szenvedhettünk volna.

 

 

 Dmitrij Zsitnyikov, a MOL-PICK Szeged játékosa 

Köszönet a Zagrebnek, nagyon jó mérkőzést játszottunk, amely rendkívül tetszetős volt a szurkolóknak. Nem vagyok elégedett az egy ponttal, az utolsó két percben buta hibákat követtünk el, amelyek megmutatják, hogy miben kell javulnunk a jövőben.

 

 Gregor Potocnik, az RK PPD Zagreb játékosa 

Elégedett vagyok az egy ponttal, gratulálok mindkét csapatnak a mai teljesítményhez. Jól játszottunk, végig meccsben voltunk, harcoltunk, vezettünk is, elégedettek vagyunk, hogy döntetlent értünk el. Holnap már utazunk, a Horvát Kupában lépünk pályára, nehéz időszak vár ránk.

 

pick2
Fotó: Kuklis István / Délmagyarország
pick1
Fotó: Kuklis István / Délmagyarország

A MOL-PICK Szeged így a Bajnokok Ligája B csoportjának második helyén végzett, a nyolcaddöntőben március 20-24. között a lengyel Orlen Wisla Plock-kal csapnak majd össze a szegedi csapat játékosai.