Dobrev Klára kifelé jön a betegségből, de kemény három hete volt

A koronavírustól kétoldali tüdőgyulladása lett lázzal, köhögéssel és légszomjjal.  „Szerencsére végül nem kellett kórházba mennem, mostanra elmúlt a lázam, de a köhögés még megmaradt. Meg fogok gyógyulni” – írta közösségi oldalán.

Dobrev magáról többet nem írt, ellenben kritizálta a kormány intézkedéseit. „Napról napra nő azoknak a száma, akikről már csak egy bejegyzést látok itt a Facebookon, hogy itt hagyott minket, elment. Emberek, akik távoli ismerősök voltak. Emberek, akiket személyesen ismertem, akikkel az elmúlt években egymás mellé sodort minket az élet. Emberek 50, 60 vagy 70 évesen, ki fáradtan, ki tele energiával, de még élhettek volna, még élniük kellett volna! Maró dühvel olvasom, hogy Magyarországon halnak meg arányaiban a legtöbben a világon. Ennek nem kellene, nem szabadna így lenni! Minden kormány számára a legfontosabb, ha úgy tetszik, a legszentebb feladat az állampolgárok életének megvédése. Nem állhat semmi efelett! Nem lehet semmi ennél fontosabb! Sajnos, a kormány nem érti ezt a felelősségét, és az emberek élete helyett sportra, az egyházaknak, vadászati kiállításra és még ki tudja, mennyi felesleges dologra megy el a pénz. Nem fogjuk nekik megbocsátani!”

Dobrev még március 1-jén találkozott személyesen Botka Lászlóval, akiről azonban nem derült ki, hogy elkapta volna a fertőzést.