Díjmentesen megtekinthető koncertet szervez a Filharmónia a Szegedi Szimfonikus Zenekarral

Január 11.-én hétfőn 18:40kor kezdődik az az ingyenesen megtekinthető koncert, melyet a Filharmónia és a Szeged-Csanádi Egyházmegye közösen szerveznek. A virtuális előadás két kiemelt vendége Balogh Ádám zongoraművész és Halász Péter karmester.

„Újult erővel, ám a korábbiakban megszokott minőségben térünk vissza virtuális koncerttermünk színpadára, ahol január 11-én a Szegedi Szimfonikus Zenekart hallhatják” – írták a szervezők a kilencedik alkalommal megszervezésre kerülő online közvetítés Facebook-eseményébe.

Az eddigiekben hallhattuk már az Óbudai Danubia Zenekart, a Liszt Ferenc Kamarazenekart, Boros Misi önálló zongoraestjét és még sok másik kitűnő produkciót a november 15-én indult projektben. Ekkor került ki az első közvetítés Tóka Ágostonnal és az Óbudai Danubia Zenekarral. Az előadás alatt megszólaltak Beethoven, Vierne és Peeters művei is.

Hirdetés

A pécsi származású Balogh 23 évesen már számos hazai és nemzetközi elismerést is nyert. Hét esztendősen kezdett el zongorán játszani és alig pár év alatt több országos elismerést kapott. A közvetítésen Beethoven Coriolan nyitánya és 2. D-dúr szimfóniája, valamint Mendelssohn g-moll zongoraversenye hangzik majd el Halász Péter vezényletével.

Az eddigi online koncerteket több ezren nézték meg a Youtube és a Vimeo és a Facebook felületén. Az biztos, hogy a szegediek számára kifejezetten érdekes lehet majd az előadás, hiszen a Szegedi Szimfonikus Zenekar ismét elvarázsolhat minket, nézőket. További részleteket az érdeklődők a Facebook-eseményben találhatnak. (via MTI)