Deutsch Tamás azt mondta, megszavazzák a helyi fideszesek Botka szociális támogatását

Miután a szegedi Fidesz élesen bírálta Botka László szocialista polgármester bejelentett tízezer forintos támogatást, amelyet a a nyugdíjasoknak és általános iskolás gyermekeknek adna, az országos és a helyi sajtóban is megjelentek alapján azt írtuk meg, hogy a kormánypárt helyi ellenzékben lévő képviselői nem szavazzák meg az indítványt. Deutsch Tamás, a párt EP-képviselői mai fővárosi sajtótájékoztatóján azonban cáfolta ezt.

(Fotó: MTI/Kovács Attila)

A Fidesz szegedi önkormányzati képviselői megszavazzák a Botka László polgármester által bejelentett és a szegedi nyugdíjasoknak és általános iskolások családjának juttatandó tízezer forintot – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint.

Hirdetés

 

Deutsch álhírnek minősítette az ezzel ellentétes információkat, majd hozzátette: minden szegedi nyugdíjas jó érzéssel fogadja el ezt a döntést, aztán az önkormányzati választáson szavazzon a Fidesz-KDNP-re. Szerinte” sokkal jobb helyen van ez a pénz a nyugdíjasoknál, mint ha Botka László luxuskiadásait finanszíroznák belőle”.

Mindez azért érdekes, mert a párt helyi szervezete nem csak amiatt aggódott, hogy nőni fognak az adóterhek emiatt, hanem elég világosan elutasító nyilatkozatot tett a bejelentés után azonnal:

“A Fidesz határozottan elutasítja és ellenzi, hogy Botka László a lakossággal fizettesse meg saját lustaságát, gyávaságát és azt, hogy lélegeztetőgépre kapcsolta Szegedet”

– mondta Tápai Péter, a helyi Fidesz alelnöke a SzegedMa tudósítása szerint a majálison történő bejelentés másnapján.

(via MTI)