A kormány narratívája szerint Dull Szabolcs szándékosan robbantotta szét az Indexet

„Bodolai László nagyon súlyos dolgokat közölt az Index kirúgott főszerkesztőjéről” – ezzel a címmel jelent meg nemrég cikk a Délmagyar felületein. A cikket az Origo nyomán hozták le, egységben az összes többi megyei lappal.

A cikk lényegében arra fut ki, hogy az Indexet tulajdonoló alapítvány elnöke, Bodolai László nem érti, miért kellett Dull Szabolcséknak ily módon szétverni az ország vezető hírportálját. Mielőtt azonban eljut ide, számos érdekes állítást tesz még. Ilyenek például, hogy:

  1. Dull olyan üzleti titkokat szivárogtatott ki a konkurencia számára, melyekért „Németországban szíjon vezették volna el a rendőrök”.
  2. Bodolai idővel csak titoktartási szerződéssel mert beszélni vele, mert állítólag „mindent azonnal elmondtak a 444-nek”.
  3. Dull „befutott infók” szerint magas rangú baloldali pártpolitikusokkal egyeztetett.

Bodolai ezek után jutott arra a következtetésre, hogy „a valódi cél nem a megegyezés, hanem az index szétrobbantása” volt a főszerkesztő fejében. Mindezeket egyébként egy „zárt internetes csoportban” osztotta meg az elnök, az állításokat nem fejtette ki részletesebben.

A teljes bejegyzés alább:

Fotó: Origo