Csak két órára álltak ki mérni, 35 gyorshajtót fogtak a rendőrök

Szerdán reggel tartottak megállításos sebességellenőrzést a 47-es számú főút 206-os kilométerszelvényében, Hódmezővásárhely és Algyő között. Két óra alatt, 35 gyorshajtóval szemben intézkedtek. A rekorder, egy kombi Passat, 157-tel haladt.

A gyorshajtó sofőrökkel szemben az egyenruhások közigazgatási bírságot szabtak ki. Egy autós ellen szabálysértési eljárás indult, miután az ellenőrzés során kiderült, hogy eltiltás hatálya alatt vezetett. A férfit a rendőrök a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették.

A rendőrség a szabálytalankodók kiszűrése, és a közlekedésbiztonság javítása érdekében folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását. A sebességtúllépés potenciális balesetveszélyt hordoz magában, ezért a rendőrség kéri, hogy a járművezetők minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat. Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben.

Fotó: police.hu