Csak 20 diák lehet ott a mindent eldöntő online szenátusi ülésen

Közleményt adott ki a Szegedi Tudományegyetem, melyben arról írnak, hogy a hétfőn 15 órakor tartandó rendkívüli szenátusi ülésre részvételi lehetőséget biztosítanak az egyetemi polgárok számára.

A Rovó László és Fendler Judit szignálta közlemény szerint a járványhelyzet miatt a szenátus ülése online formában kerül megtartásra, így tekintettel az ülés zavartalan lebonyolítására és a technikai lehetőségekre, 40 egyetemi dolgozónak és 20 egyetemi hallgatónak tudnak a jelentkezés sorrendjében csatlakozási lehetőséget biztosítani.

„A hozzáférés igényléséről szóló technikai tájékoztató az szte.hu levelezési rendszeren keresztül, valamint a hallgatóknak Neptun üzenet formájában kerül kiküldésre” – írják.

Erre egyébként napok óta vártak az egyetemi nyilvánosságban, mindeddig ugyanis nem lehetett tudni, hogy a holnapi ülésen hogyan lesz biztosítva a nyilvánosság, ha az online kerül megrendezésre.

Mint ismert, ez lesz az a döntéshozó ülés, melyen várhatóan eldől, hogy elindul-e a modellváltás felé a Szegedi Tudományegyetem. A szenátusnak rengeteg tagja van egyébként, többek között Rovó László jelenlegi és Szabó Gábor korábbi rektor, Fendler Judit kancellár vagy Török Márk korábbi HÖK-elnök.