Business coach szakirányt indít az SZTE

Az egyetem Gazdaságtudományi Kara 2021 februárjától hirdeti meg a Coach School együttműködésével a business coach szakirányú továbbképzést. A most újonnan induló szakra január 25-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

Azt az egyetem is elárulja, hogy a coaching egy viszonylag új módja a tanácsadói és személyzetfejlesztői munkának, de szerintük feltörekvőben van a szakma. Egy coach feladata, hogy személyre, illetve csoportra vonatkoztatott tanácsadó-fejlesztői támogatást adjon. Célja elsősorban a coacholt egyén személyes vagy szakmai képességeinek és magatartásának tudatosítása, változtatása, fejlesztése adott probléma megoldása és/vagy távolabbi célok elérése érdekében.

A képzés 2 féléve lesz, és levelezőn járhatjuk majd ki, csak magyar nyelven. Az SZTE ígéretei szerint aki jelentkezik, ezekkel lehet gazdagabb:

Hirdetés
  • business coach végzettséget szerez;
  • elsajátítja többek között a coach tevékenységhez szükséges üzleti alapokat, a coaching szemléletű vezető sajátosságait, illetve „a különböző irányzatokat és kompetenciákat”;
  • alkalmassá válik „coaching folyamat nyújtására, ezzel támogatva az üzleti élet szereplőit személyes és szakmai fejlődésben, a kitűzött célok elérésében”.

Olyan tantárgyakkal találkozhatunk majd például, mint a Menedzsment, Marketing vagy Szervezeti viselkedés, esetleg a Hatásos kérdezés- és Tárgyalástechnika, Coaching módszertanok.

A hallgatóknak a képzés zárásaként teljesíteniük kell egy 28 órás, az egyetem által biztosított szakmai gyakorlatot, továbbá részt kell venniük egy vizsgára felkészítő mentoráción is. A képzés a Coach Schoolnak az International Coach Federation által elfogadott programja részeként valósul meg, sikeres teljesítés esetén Approved Coach Specific Training Hours nemzetközi tanúsítványt szerezhetnek a hallgatók.

A jelentkezéshez bármely képzési területen, legalább alapképzésben szerzett oklevél szükséges, valamint a weboldalon elérhető egyetemi formanyomtatvány kitöltése.