Budán tervezhet százmilliókból oktatási központot Kiss-Rigó László egyházmegyéje

A Szeged-Csanádi Egyházmegye a II. kerületben tervezhet oktatási központot, a kormány támogatásával – írja a Népszava.

Erre összesen 409,2 millió forintot ad a kormány, derül ki a szerda este megjelenő Magyar Közlönyből. A pénzből Egyházi Egészségügyi Oktatási Központot hoznak létre Budapesten, a 11077-es helyrajzi számú ingatlanon. A kormányrendeletet Orbán Viktor hagyta jóvá, az eddig meghatározott összeg csak a beruházás előkészítésére lesz elég.

A kormányrendeletből nem derülnek ki részletek a városrészre, illetve az utcára vonatkozólag, de a Népszava hozzáteszi, hogy könnyen beazonosítható, hogy a budai, II. kerületi Szerb Antal utca 20. szám alatt építtetnének új oktatási központot, egy szeretetotthon szomszédságában.

A projekttel a Kiss-Rigó László vezette Szeged-Csanádi Egyházmegyét bízták meg, az előkészítő munkálatokat 2021 júniusának végéig be kell fejezni. A folyamatot Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere felügyeli majd.

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]