Bringaút épül Baktóhoz és a SZILK-hez

Biciklis összeköttetés épül az ipari logisztikai központhoz, valamint a körtöltésen át Baktóhoz. A beruházást az Európai Unió 500 millió forinttal támogatja, ezt további bruttó 32 millió forint önerővel egészíti ki a város.

A Szeged, kerékpárút-hálózat fejlesztése II. ütem elnevezésű projekt egyik része lehetővé teszi a Szegedi Ipari Logisztikai Központ kerékpáros megközelítését. A Dorozsmai úttól a gumigyárig már van kerékpárút, ennek burkolatát felújítják a beruházás során, a közlekedést pedig biztonságosabbá teszik a biciklisek számára. Az 5-ös számú főút mellett új kerékpárutat építenek több mint 600 méter hosszan, a Back Bernát utcában pedig több mint 1 kilométeres szakaszon, a kerékpárosok biztonságos közlekedése érdekében kerékpáros nyomok (piktogramok) kerülnek felfestésre, és egy buszmegállópárt is kialakítanak.

Fotó: szeged.hu

„Szeged egy igazi bringás város, hiszen lakóinak egyötöde rendszeresen használja a kerékpárját, így a bicikliutak fejlesztése különösen fontos cél az önkormányzat számára” – mondta el az átadóra kerékpárral érkező Nagy Sándor.

A projekt második részében kiépül a Szeged-Baktó kerékpáros kapcsolat: gyalog- és kerékpárút épül a Szélső sortól a Körtöltésig az Algyői út mentén 113 méter hosszon, majd a kerékpárút a töltésen átvezetve csatlakozik a Murányi utcához.

A kerékpárutak a tervek szerint 2020 első negyedévében készülnek el.