Botka: pótoljuk az elmaradt rendezvényeket

A polgármester sétált egyet a Széchenyi téren, közben pedig beszélt dolgokról, úgymint szolidaritás, járványhelyzet, válságátvészelés. Botka szerint Szeged erősebben fog kikerülni ebből a válságból, ahogyan tette azt korábban is több alkalommal.

Az önkormányzati sajtó közölte a videó leiratát is, ez itt olvasható:

„Szeged talán májusban a legszebb. Ilyenkor ünnepeljük Szeged Napját, Szeged szabadságának ünnepét. A kéthetes rendezvénysorozat keretében borfesztivált szervezünk a Széchenyi térre, kézművesek mutatkoznak be a Hídivásáron és sok tucat koncert és kulturális rendezvény van. Szeged ilyenkor mindig sokkal pezsgőbb, mint máskor. Együtt ünnepelnek a szegediek és a hozzánk látogató sok tízezer vendégünk is.

Így készültünk most is a májusra. Azonban a koronavírus járvány keresztülhúzta a számításainkat. Több héten át szigorú korlátozásokat kellett bevezetni az országban és Szegeden is az emberek biztonságának és egészségének védelmében. Ezúton is szeretném megköszönni minden szegedinek a példás helytállást. Azoknak, akik a frontvonalban dolgoztak, és azoknak is, akik betartották a sok kellemetlenséggel járó korlátozásokat. Közösségünk összefogásának köszönhető, hogy Szegeden nem tudott olyan súlyos veszteségeket okozni a járvány, mint sok más nagyvárosban szerte a világon. Szegedet számos csapás érte történelme során: árvizek, háborúk sújtották városunkat, de mi végül mindig erősebben kerültünk ki a válság után. Biztos vagyok benne, hogy ez most is így lesz. A szolidaritás az, amely most is kiutat mutat nekünk, és segít majd most is abban, hogy a járványt és a járványt követő válságot átvészeljük.

Az a tervünk, hogy a most elmaradt rendezvényeket pótoljuk. Ha a járványügyi helyzet engedi, augusztus 20-án és a következő hetekben rendezünk Borfesztivált, sok koncertet és kulturális rendezvényt. Fogunk még ünnepelni Szegeden! Addig is vigyázzunk egymásra! Köszönöm támogató együttműködésüket!”

Security Check Required

No Description