Botka László kilépett az MSZP-ből

Szeged polgárestere a mai nappal kilépett a pártból – tudta meg az Index.

Botka hétfőn küldte el párt szegedi szervezetének a kilépésről szóló nyilatkozatát. Az MSZP korábbi miniszterelnök-jelöltje, valamint négy évig a párt választmányi elnöke ezzel hivatalosan is elhagyta a szocialistákat.

„Aki figyelemmel kísérte a mozgásomat, láthatta, hogy a döntést a kilépésről lelkileg már két éve meghoztam. Csak nem akartam tavaly és az idén a választási kampányok időszakában ezzel tematizálni a közbeszédet” – mondta Botka. 2017-ben már tudható volt visszalépésekor, hogy az ő politikája már nem fog teret nyerni.

Hirdetés

A 2019-es önkormányzati választáson is sejthető volt már, hogy hamarosan kilép, hiszen ezúttal az MSZP csak mint támogatója volt, Botkát azonban a saját egyesülete, az Összefogás Szegedért indította. A pénteken megalapult közgyűlésben sem jött létre külön MSZP-frakció.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

A polgármester azt mondta, nem akar sarat dobálni, „jó munkát kívánok az MSZP-nek, ennél többet nem mondok róluk többé”.

 

Nyitókép: Botka László feleségével 2019. október 23-án a szegedi városháza előtti zászlófelvonáson. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder