Botka László 200 millió forintot csoportosított át a károk elhárítására

A szegedi Polgármesteri Hivatal közleményben, a polgármester Favebook oldalán, valamint a Szeged Tv-nek adott interjújában reagált a mai eseményekre.

“Váratlanul és soha nem látott erővel csapott le Szegedre a vihar, amely súlyos károkat és baleseteket okozott város szerte. Botka László, Szeged polgármestere személyesen tekintette meg a viharkatasztrófa által leginkább érintett városrészeket. Felvette a kapcsolatot a mentésben és a kárelhárításban illetékes szervek vezetőivel, hogy tájékoztatást kérjen tőlük a vihar okozta pusztítással kapcsolatban. A minél gyorsabb és eredményesebb mentési munkálatok érdekében egyeztetett a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a mentők és a rendőrség vezetőivel. Saját hatáskörben arra utasította a város tulajdonában álló szolgáltató cégeket, hogy vegyenek részt a segítségnyújtásban és a kárelhárításban. A közterületek, a közintézmények és a tömegközlekedés helyreállítására a polgármester azonnal 200 millió forintot csoportosított át.

Arra kérjük a szegedieket, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel legyenek türelemmel és megértéssel, és működjenek együtt a viharkárok biztonságos elhárításában.” – áll a Polgármesteri Hivatal közleményben.

Botka László Facebook oldalán öt pontban reagált a mai nap történéseire:

  1. „A brutális erejű vihart követően összehívtam a város operatív törzsét.
  2. 200 millió forintot átcsoportosítottuk a közterületek, a közintézmények és a tömegközlekedés helyreállítására.
  3. A város cégei megállás nélkül dolgoznak a károk elhárítása érdekében.
  4. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a mentésben és a kárelhárításban részt vevő szervekkel.
  5. Rendbe rakjuk a várost!”

Botka László: 200 millió forintot csoportosítottunk át a viharkárok elhárítására – szeged.hu – 19.09.09.

A Szeged Televízió interjúja

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI