Botka döntött: egész Szegeden kötelező a maszkhasználat

A kormányrendelet felhatalmazása alapján Botka László, Szeged polgármestere hozta meg a döntést arra vonatkozólag, hogy pontosan mely szegedi közterületeken kötelező a maszk hordása.

„Ma reggel egészségügyi, rendvédelmi és közigazgatási szakemberekkel egyeztetett, akiknek egyöntetű véleménye, hogy akkor van értelme a kötelező maszkhasználatnak, ha az Szeged város teljes közterületére vonatkozik” – írja közleményében az önkormányzat. Hozzáteszik: Botka László rendeletet hozott, hogy Szeged város teljes belterületén kötelező a maszk viselése.

A rendelet a kihirdetése után azonnal hatályba lép. A rendelet betartását a szabálysértési törvény alapján a rendőrség és a honvédség ellenőrzi. Ugyanezen szabálysértési törvény alapján, akik nem tartják be a maszkviselési szabályokat, 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphatnak.

A kormány kapkodását jelzi, hogy ma 11 óra és 41 perc (ekkor jött meg az önkormányzat közleménye) telt el úgy Szegeden, hogy senki sem tudta, az adott utcán éppen kell-e maszkban lennie.

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder