Black/death metal és boszorkányégetés – ősszel jön a szegedi Lem első nagylemeze

Szeged sötét örökségét, az 1728-as boszorkányégetéseket és azok körülményeit dolgozza fel a szegedi black/death metal zenekar őszre várható első nagylemeze. A banda nemrégiben egy klipet is készített Harlotmoon című visszatérő számához.

A Lem 2016-ban alakult, majd debütáló kislemezének megjelenése után hosszú hallgatásba kezdett. Nemrégiben tért vissza Harlotmoon című számával, amelyen jól látszanak az elmúlt évek zenei kísérletezgetései, ahogy más műfajokkal is ötvözik az eredeti koncepciót. Az ősszel érkező Twelve Who Stole the Rain című első nagylemez is az említett számban felvázolt boszorkányos tematikára lesz felhúzva, konceptlemezként dolgozza fel az 1728-as boszorkányégetések történéseit.

A Harlotmoon-hoz egyébként klip is készült, melyhez a zenekar az égetések eredeti helyszínét, a Boszorkányszigetet választotta.

“A Harlotmoon black ‘n’ rollos hatásai miatt úgy gondoltuk, hogy single-ként jól megállja majd a helyét. A klip nem sztori alapú, a szám fő szimbólumait mutatja be, mint például a hold, a farkas és a tűz. A forgatások a Boszorkányszigeten történtek, ami az égetések eredeti helyszíne volt. A boszorkány szerepében Orosz Diána látható.” – nyilatkozta a frontember Valach Márk még májusban a Nuskull nevű zenei portálnak.

A Lem augusztus 3-án tér vissza, ekkor adja visszatérő koncertjét a szegedi Városi Rock Klubban. Az este során fellép még  a dán Hexis és a svéd The Arson Project is.

 

Nyitókép: Lem Facebook