Bezárhat egy újszegedi bölcsőde, újat építenének helyette

Bölcsődeépítésre és –bővítésre pályázik az önkormányzat, erről is dönt pénteken a közgyűlés. Mindezt az indokolja, hogy be szeretnék zárni a jelenleg a Töltés utcában üzemelő egységet – írja a szeged.hu.

Az önkormányzat lapja felidézi, hogy a Derkovits fasor és a Szőregi út között fekvő épület 1986 óta funkcionál bölcsődeként, korábban csecsemőotthon volt, még korábban pedig járványkórház.

Szerintük azonban a Töltés utcai épület hosszabb távon az előírásoknak nem felel meg, ezért az önkormányzat uniós támogatással új, az eddigi 44 helyett 64 férőhelyes, akadálymentes bölcsődét építtetne. A Fülemüle utcában 6 csoportszobát alakítanak a szükséges mosdókkal, irodákkal és tálalókonyhával.

Emellett a Vitéz utcai intézményének korszerűsítésére és bővítésére is tervez költeni a város, amely eredetileg gazdasági épület és raktár volt. 1954-ben lett bölcsőde, most 84 férőhelyes. Jelenleg a szakemberek készítik a terveket, hogy a modernizálás és bővítés nyomán 96 kisgyereket fogadó 21. századi épület jöjjön létre. A két bölcsődére összesen 2 milliárd forint uniós támogatást terveznek elkölteni.

 

Nyitókép: a Töltés utcai épület 2012 februárjában. Fotó: Google Maps