Bezár a Cserepes sori piac, elengedik Szegeden az üzletek bérleti díjait

Botka László polgármester ma újabb három intézkedéseket rendelt el Szeged városában a járványügyi veszélyhelyzetben. Ezek a következők:

  • Ha március végéig bezárják az üzletüket azok az üzletek, cégek és vendéglátóhelyek, amelyek önkormányzati tulajdonú ingatlanban működnek, és ezt az IKV Zrt.-nek igazolják, akkor április 1-jétől mentesülnek a bérleti díj fizetési kötelezettség alól. A bezárt teraszok után mentesülnek a közterület-használati díj fizetési kötelezettség alól is. Ha valaki az önkormányzati tulajdonú ingatlant másnak adta albérletbe, akkor mentesül a fizetési kötelezettség alól, ha igazolja, hogy az albérlőjének semmit sem kellett fizetnie a bezárás után.
  • Tovább szűkül az elkövetkező napokban a szegedi tömegközlekedés, de úgy, hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a gyógyszertárak, az élelmiszerüzletek és -gyártók dolgozói továbbra is el tudjanak jutni munkahelyükre. Szeged város önkormányzata szűkíti, de továbbra is fenntartja a közösségi közlekedést a városban!
  • Azonnali hatállyal bezár a Cserepes sori piac.

„Szeged város önkormányzata továbbra is arra kér mindenkit, hogy ha teheti, maradjon otthon! Vigyázzunk az idősekre és a gyermekekre!” – fogalmaznak közleményükben.

Botka László on Facebook Watch

❗️Kedves Szegediek❗️ Rendkívüli időket élünk, és ez rendkívüli fegyelmezettséget követel meg mindenkitől. A koronavírus elleni védekezés mindannyiunk…