Betiltják az alkoholfogyasztást a szegedi egyetem kollégiumaiban

A koronavírus miatti szabályozások a kollégiumok életébe is sok változtatást hoztak. Arról már lehetett tudni, hogy az új rendelkezések értelmében a Szegedi Tudományegyetem kollégistái csak lázmérés és egy egészségügyi kérdőív kitöltése után költözhetnek majd be a diákotthonokba, és hogy a külföldi hallgatóknak karanténintézményeket jelöltek ki. Most azonban eljutott hozzánk egy levél, mely tartalmából világossá válik: alkoholt fogyasztani is tilos lesz a kollégiumok területén.

A hatályba lépett rendelkezések szerint a kollégiumokba idegenek nem léphetnek majd be, valamint a beköltöző- és szintbulik is elmaradnak. A hallgatóktól azt kérik, hogy a közös terekben viseljenek maszkot, fokozottan ügyeljenek a higiéniára, és a liftet is egyenként használják. Ezek mellett azt ígérik, hogy a takarítás is gyakoribb lesz, és minden intézményben több helyen helyeznek majd ki kézfertőtlenítőket.

Az egyetem az elmondottak alapján a külföldi hallgatókra is külön figyelmet fordít: akik hazautaztak a nyáron, a többiektől elkülönítve, az Öthalmi Diáklakásban és az Apáthy-kollégiumban tölthetik le a kötelező karantén idejét. Ez persze rövidebb is lehet, ha a hallgató hivatalos igazolást visz negatív tesztjéről.

Hirdetés

A hétvégén járta körbe a szegedi egyetem kollégiumait egy újabb rendelkezést tartalmazó levél, melyet Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója fogalmazott. A levél tartalma szerint a kollégiumok területén szeszes ital, alkohol fogyasztását azonnali hatállyal megtiltják, és ennek kihirdetésére és betartására a kollégiumok és a Védelmi Iroda munkatársainak segítségét kérik. A levél szerint az intézkedést megszegő hallgatókkal szemben fegyelmi eljárást kezdeményeznek.

A Szegedi Tudományegyetemen egyébként augusztus 31. és szeptember 5. között zajlanak majd a beiratkozások, és a kollégiumi helyeket is szeptember első hetén lehet majd elfoglalni. A szorgalmi időszak szeptember 7-én kezdődik.