Bartók Csaba szerint szándékosan verték szét a Cserepes sori piacot

A Fidesz szegedi vezetője szerint egyfajta szociális eladótérként üzemel a város által bezárni kívánt piac, ahol a kispénzű emberek próbálnak árut eladni és venni.

Bartók a SzegedMának nyilatkozva azt mondta, hogy az önkormányzat kitereli a piacról, és betereli egy másik vásártérre az embereket. Egy olyanra, ahol minden bizonnyal csak jóval drágábban tudnak portékához jutni, ráadásul a kereskedőket megfosztja a munkahelyüktől.

„Láthatjuk, hogy ötéves távlatban nézve évről évre szisztematikus leépítés zajlott. Kényszerpályára helyezték a kereskedőket, olyan árakat diktáltak, amivel nem éri meg kereskedni” fogalmazott, hozzátéve, hogy az önkormányzat által hangoztatott “szociális város” szlogen mit sem ér.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Tápai Péter alelnök úgy véli, koncepciótlan volt a piac vezetése, a városvezetés pedig érzéketlen a véleménye szerint.

Német Ferenc képviselő már egyenesen azt nyilatkozta, hogy ezzel a döntéssel az adventi időszakban veszélyeztetik ezrek életét. „Rácz Attila érkezésekor harminchat kereskedő távozott. Sokszorosára emelték a bérleti díjakat, év közben bevezették a parkolódíjat, tettek rá áfát jogellenesen, csak azért, hogy valahogyan kiszorítsák a vásárlókat és a kereskedőket. Néhány hónapja 6-8 kereskedőt kiraktak, akik nagyságrendileg havi egymilliót fizettek. Most arra hivatkoznak, hogy a piac veszteségessé vált. Nyilvánvaló, hogy az ügyvezető aktív közreműködésével vált veszteségessé.”

Szabó Bálint, független önkormányzati képviselő is meredeken fogalmaz, ő Botka-csomagként emlegeti a piac bezárását, a parkolási díjak, valamint egyes adók megemelését. A napokban felszólította Botka Lászlót, hogy ne éljen vissza a veszélyhelyzet adta felhatalmazással, és ebben a kérdésben ne hozzon egyszemélyes döntést.