Bartók Csaba szerint a városvezetésnek nem fontos Szeged sportélete

Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke tartott ma sajtótájékoztatót a párt helyi irodájában. Bartók azt mondta, idén szeptembertől nem kapja meg a tankerületi központ Szegedtől azt a 16 millió forintot, amit arra költhettek, hogy úszni, illetve úszni tanulni vigyék az általános iskolás gyerekeket.

Bartók a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ezt az összeget eddig mindig megkapták, de úgy látszik, hogy a szegedi városvezetésnek egyáltalán nem fontos a megyeszékhely sportélete. Bartók úgy véli, hogy a Szegedi Sport és Fürdők Kft. új vezetőjének, Pappné Nagy Katalinnak a munkába állás utáni első lépése a drasztikus áremelés volt.

„Az ügyvezető igazgató drasztikusan megemelte a sportlétesítmények bérleti díjait, felemelte az úszójegyek árát és eltörölte az idősek kedvezményes úszójegy-vásárlását” – mondta.

Bartók szerint így a város ellehetetlenített több kisebb sportegyesületet is, a vezetés csak szóban támogatja a sportot, a sportolási lehetőségeket.

Elmondta, hogy felszólítják a város vezetését arra, hogy vonják vissza az áremeléseket, adják vissza a gyerekeknek a 16 millió forintot és érjék el, hogy aki Szegeden sportolni szeretne, az megtehesse. Ennek érdekében egy előterjesztést is benyújtottak a jövő heti közgyűlésre, és ha azzal nem érik el a céljukat, akkor aláírásgyűjtésbe fognak kezdenek. (via)