Balhé a villamoson: azt mondja az utas, beletaposott a térdébe az ellenőr, a cég szerint épp fordítva történt az eset

Tavaly decemberi lejáratú jeggyel utazott, amire azonban elmondása szerint azt mondták neki, hogy jó. Az ellenőr nem fogadta el, le akart szállni, megpróbálták megakadályozni és elmondása szerint börtönnel fenyegették – panaszolta el egy szegedi utas a Delmagyar.hu-nak. A jegyellenőrző cég szerint viszont épp az ellenőr sérült meg az incidens során, mindkét fél feljelentést tesz, utána tudhatunk meg többet.

Klasszikus “dühös emberek a helyi újságban” sztori következik. A Delmagyar.hu-nak panaszolta el történetét a bár fotón bemutatott, de némileg szerencsétlen konnotációval csak a vezetékneve kezdőbetűjével közölt  J. Sándor (pár éven belül már egy jó online szoftvert ha ráeresztenénk Sándor nyitott tujaajtó előtt telefont szorongató fotójára, biztos kidobná, mi a “J.” folytatása). E szerint egy már tavaly év végén lejárt jeggyel akart utazni, de “tiszta lelkiismerettel használta a jegyet, mert korábban a menetjegyiroda és egy buszsofőr is azt mondta neki, a dátum ellenére utazhat vele, a feltüntetett dátum csak azt jelenti, hogy a cég eddig értékesítheti a jegyeket”.

Fotó: Karnok Csaba / Delmagyar.hu

Hát mit ad isten, persze találkozott egy ellenőrrel, hiszen tudvalevően ez mindig olyankor következik be, ha valami necces a papírjainkkal. Nos, ő közölte vele, hogy nem jó, ezt Sándor szerint “ellenőrhöz méltatlan hangnemben” tette, ez alatt azt érti, hogy börtönnel fenyegette. Ekkor vissza akarta venni a jegyet, ami a huzavona eredményeképpen elszakadt.

 

Majd le akart szállni, amit nyilván meg akartak akadályozni, lévén hogy nem volt érvényes a jegy, ekkor azonban elmondása szerint bántalmazta az ellenőr.

„Először a karomat és a ruhámat fogta meg, de sikerült kiszabadulnom a szorításból. Ezután az ajtóhoz mentem, és megpróbáltam leszállni, amikor az ellenőr beletaposott a térdembe.”

– mondta a lapnak. Ekkor rendőrt hívtak, a férfi pedig elindult a kettes kórházba a lábáról látleletet vetetni. Ekkor utánamentek és a kiérkező rendőrök előállították. A jegyellenőrző Dakört a lap megkeresésére azonban azt mondta, egészen másképp emlékeznek a történtekre.

„Idén május 6-án egy ellenőrnőnek lettek nyolc napon belül gyógyuló sérülései, miután összeveszett az egyik utassal.”

– nyilatkozta a portálnak Kerék Csaba, a Dakört Kft. ügyvezető igazgatója. Mindkét fél feljelentést tesz, a Dakört azt mondta, ha ennek az eljárásnak vége van, akkor árulnak el többet a történtekről.

(Delmagyar.hu)

Kommentár

Az esetet minden szereplő oldaláról érdemes fenntartásokkal kezelni. Saját tapasztalatom szerint is előfordul, hogy egy-egy ellenőr néha durva hangnemet használ, lekezelően beszél, bár mostanában egyre ritkább. Ugyanakkor ha az ellenőr rossznak ítéli meg a jegyed, nem szállhatsz le, tehát akármilyen törött is a lába, érthető az intézkedés. Az üdítő, hogy a Dakört egyáltalán válaszolt a lapnak, amikor három éve egy akkori cikkemhez kérdeztem tőlük, amire hónapokon keresztül nem reagáltak. Ugyanakkor a helyi lapnak panaszkodó sértett utasokat is érdemes szkepszissel venni, megbízható forrásból tudok olyan megjelent panaszkodásról, ami biztosan nem igaz, tervezek is róla cikket írni.