B. Nagy László önkéntes karanténja közben azért csak beugrott a Parlamentbe

Március 13-án az egyetemi vezetés B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő és Juhász Tünde megyei kormánymegbízott társaságában koszorúzta meg Petőfi Sándor szobrát a Dóm téren – írja a 24.hu.

Ez azért érdekes, mert az egyetem weboldala szerint az eseményen részt vett Rovó László is, és csoportkép is készült. A SzegedMa közben azt írta meg a Rovó Lászlóval kapcsolatos második cikkében, hogy Rovó mellett elérték „B. Nagy Lászlót is, aki azt mondta, családjával jó ideje önkéntes karanténban vannak, eddig senki nem produkált semmilyen tünetet, jól vannak.”

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa ma az Országgyűlés plenáris üléséről posztolt egy képet, melyen a maszkos B. Nagy László is látható. Akárhogy is számoljuk, tíz nap telt el a koszorúzás óta, úgy látszik a szavazás kedvéért adta fel B. Nagy az önkéntes karantént.

Tordai megjegyzést is fűzött a képhez: „A koronavírusos rektorral együtt koszorúzó fideszes képviselő, B. Nagy László is bent ül a Parlamentben. Egyszerű felelőtlenség, vagy ennyire át akarják vinni a szégyenteljes felhatalmazási törvényt?” B. Nagy jelenlétét egyébként Szabó Tímea képviselő is kifogásolta.

Forrás: Tordai Bence / Facebook

UPDATE (2020.03.23. 17:18): Tordai időközben eltávolította a bejegyzést, viszont Bangóné Borbély Ildikó is készített egy képet.

UPDATE (2020.03.23. 17:28): A Magyar Hang telefonon érte utol B. Nagy Lászlót, az iránt érdeklődtek, hogy miért vesz részt a parlament ülésén, ha egyébként karanténban van. A lap elmondása szerint a képviselő készségesen válaszolt: „A parlamentben kötelező megjelenni, nem tehetem meg, hogy ezekben az időkben kivonjam magam a korlátozott parlamenti működésből. Nem hatósági karanténban vagyok, hanem magamat elzártam mindenkitől, hogy véletlen se történjen semmi. Úgy gondolom, mi tartozunk annyi felelősséggel a társadalomnak, hogy nem vonjuk ki magunkat, főleg ilyen fontos döntések előtt” – mondta.