Az SZTE szerint minden esetben alapos és megfelelően alátámasztott indokkal rúgnak csak ki valakit

A Szegedi Tudományegyetem álláspontja szerint semmi köze sincs Rovó László korábbi etikai vizsgálatának Horváth Szatmár kirúgásához. Az intézmény azt állítja, a most megjelent cikkek hamisan mossák össze a kiváltó okokat.

Mint arról beszámoltunk, Rovó még tavasszal járt Ausztriában síelni, amikor kiderült, hogy koronavírusos. Felmerült a gyanú, hogy vírushordozóként operálhatott betegeket, így etikai vizsgálat indult ellene a Magyar Orvosi Kamaránál. Az etikai vizsgálatot a kamara Csongrád megyei etikai bizottsága indítványozta, azt végül átadta a győri testületnek, ami felmentette a rektort az ügyben. Most pedig Rovóék menesztették azt az egyetemen is dolgozó Horváth Szatmárt, aki a MOK megyei etikai bizottságának éléről kezdeményezte a rektor elleni vizsgálódást.

A SZTE eddig nemigen reagált az ügyre, a SzegedMa megkeresésére azonban most válaszoltak. Mint írják, „a cikkek, nyilatkozatok hamisan összemossák a jogviszony megszűnésének kiváltó okait a munkavállaló közéleti szerepvállalásával. Ezt az Egyetem határozottan és egyértelműen visszautasítja. A munkáltatói intézkedéseknek intézményünkben minden esetben alapos és megfelelően alátámasztott indokai vannak.”

Hirdetés

Az egyetem arról nem nyilatkozott még, hogy pontosan miért rúgták ki Szatmárt.