Az áradó Tisza miatt visszatér a Deja Vu Fesztivál a Postás Sporttelepre

A retróbuli időjárási kényszer miatt emeli a tétet nosztalgiában: árad a Tisza, így nem tudják az Újszegedi Partfürdőn tartani, így visszatérnek oda, ahol 2013-ban először tartották meg a rendezvényt, a Dorozsmai úti, egykori Postás Sporttelep helyére – közölték a szervezők.

– A vízügyi hatóságok tájékoztatása szerint szerdára-csütörtökre akár 600 centiméter környékére is emelkedhet a Tisza vízszintje, amely két dolgot jelent: vagy boat party-t rendezünk, vagy B helyszínre költözünk – nyilatkozta a Szeged.hu-nak Kisházi Sándor a Deja Vu Fesztivál programmenedzsere. Ez utóbbit tették, a B helyszín pedig a retró zenéket felvonultató fesztivál első, 2013-mas helyszíne a Dorozsmai úti, egykori Postás Sporttelep helyén.

 

A portálnak azt mondták, a show-elemek költöztetése nagy kihívás, de ennek ellenére rengeteg lehetőséget is tartogat, a Deja Vu kreatív csapata egy extravagáns partyarénát álmodott meg a Dorozsmai úti, hatalmas területre, rengeteg show-elemmel, és őrületes látványvilággal – köztük füstágyúkkal és lángoszlopokkal. A nagyszínpad mindkét oldalán lesznek vendéglátós pultok, és az áramellátás is biztosított, így nem lesz szükség aggregátorokra. A fellépők nem változnak a helyszíncsere miatt.

Fotó: Lángoló Gitárok

Kisházi a SzegedMa.hu-nak pedig arról is beszélt, ingyenes buszok viszik majd ki a fesztiválozókat a helyszínre, ezek részleteit holnap hozzák nyilvánosságra. Azt is elárulta, meddig vacilláltak: mint mondta, a múlt hét közepén még úgy tűnt, hogy meg lehet oldani a fesztivál biztonságos megszervezését az eredeti helyszínen, hétfőre azonban már biztossá vált, hogy költözni kell, mert a Tisza nagyon alámosta a partfürdő területét.

A 6. szegedi retrófesztivál pénteken indul, és a korábbiaknál nagyobb méreteket ölt: többek között olyan dancefloor-hírességeket adnak majd koncertet, mint az Eiffel 65, a 2 Unlimited, az East 17, a Brooklyn Bounce, a Fun Factory, a Dune, a Sylver vagy a 2 Brothers on the 4th Floor.

(Szeged.hu, SzegedMa.hu)