Áramszünet: másfél órás késéssel járnak a vonatok Budapest és Szeged között

Áramellátási hiba miatt szünetelt a vonatközlekedés vasárnap délutántól 16 óra 30 percig Monornál, ezért a Budapest-Cegléd vonalon 60-90 perccel meghosszabbodik a menetidő – tudatta a Mávinform közleményben.

Kavalecz Imre azt közölte, hogy a monori állomáson áramellátási hiba keletkezett, emiatt továbbra sem működik a biztosítóberendezés, ezért a vonatok lassabban haladhatnak. A szakemberek dolgoznak a helyreállításon. A helyi monori személyvonatok közlekedésében menetrendi változások, korlátozások lehetnek. Az S50-es vonatok Üllőig közlekednek, onnan visszaindulnak a Nyugati pályaudvarra. A zónázó vonatok, amikor a közlekedés megindul, Üllő és Monor között Hosszúberek-Péteri megállóhelyen is megállnak – ismertetette a szóvivő.

Az eset érinti a szegedi InterCity vonatokat is, a vonalon is 70-80 perces késésekkel közlekednek a szerelvények. Az éppen ezekben a percekben a Nyugatiból kigördülő Kiskun InterCity például 78 perc késéssel tudott csak elindulni, de mégsem ez a legnagyobb késés: a Kiskunfélegyházánál járó Paprika IC éppen 109 perc késéssel robog Szeged felé.

Közép-Magyarország vasúti térképe a késő vonatokkal 18:15-kor. Fotó: Vonatinfó