Április végén közös diskurzus az egyetemi modellváltásról

Információs sztrájkot hirdet április 19-23. közé az alulról szerveződő szabad egyetemi polgárság. A modellváltással kialakult helyzet az ország számos egyetemén megmutatta: az autonómia közös nemzeti és európai értékünk, amiért mindenkinek tennie kell, akinek fontos a tanulás, oktatás, kutatás, alkotás szabadsága. A programsorozatot a március 15-i akciójuk folytatásaként szervezik, amikor is az ország különböző városaiban nemzeti trikolor kordonszalaggal vontak be köztereket, köztéri szobrokat.

Az Infosztrájk – Az egyetemi autonómiáért! esemény célja, hogy az egyetemi polgárság körében meginduljon a párbeszéd az autonómiáról és annak fontosságáról. A megmozdulásban résztvevő oktatók a tanóráikon teret biztosítanak a témáról való diskurzusnak, vagy a hallgatókkal beszélgetnek a saját egyetemükön zajló változásokról. A magyar egyetemi polgárság tehát április 19-23. között összefog, hogy tájékozódjon, tájékoztasson, közösen gondolkodjon és cselekedjen. Emellett az Infosztrájk – Az egyetemi autonómiáért! hete alatt számos, a nagyközönség számára is nyilvános programot szerveznek, melyeket online felületeiken lehet majd követni.

Az Infosztrájk szervezői tájékoztatóvideót is készítettek, az egyetemi modellváltás témájában, ezt a cikk végén lehet megtekinteni.

A számos egyetem polgárságának képviselőiből álló szervezőcsoport a programban részt vevő oktatóknak, hallgatóknak és az érdeklődő nagyközönségnek segédanyagokat és a témához kapcsolódó cikkeket tesz közzé a www.infosztrajk.hu oldalon.

A programok szervezésében az alábbi egyetemekről vesznek részt oktatók és hallgatók, de folyamatosan várják a további csatlakozókat, mind a már részt vevő egyetemekről, mind az újonnan csatlakozni kívánókról. A csatlakozás mikéntjéről szintén a www.infosztrajk.hu oldalon található további információ, a programokról pedig az Infosztrájk – Az egyetemi autonómiáért Facebook-oldalon adnak folyamatos tájékoztatást.

  • Eötvös Loránd Tudományegyetem
  • Szegedi Tudományegyetem
  • Pécsi Tudományegyetem
  • Debreceni Egyetem
  • Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
  • Budapesti Corvinus Egyetem
  • Magyar Képzőművészeti Egyetem
  • Színház- és Filmművészeti Egyetem

Infosztrájk – Mi a baj a modellváltással?

A magyar egyetemi polgárság április 19-23. között összefog, hogy tájékozódjon, tájékoztasson, közösen gondolkodjon és cselekedjen. Oktatói és hallgatói együt…