Amúgy ma délután átadják az újszegedi ligetet

15

Csütörtökön délután adják át az elkészült parkot – írja az önkormányzat hírportálja, a Szeged.hu.

A liget befejeztével kapcsolatban eddig sem esett sok szó az önkormányzat részéről, az átadóról, illetve annak dátumáról azonban a mai napig nem is lehetett hallani, de a Szeged.hu-n megjelent cikk sem túlzottan magára az átadásra hívja fel a figyelmet, inkább csak egy galériát közöl, benne boldogan sétálgató emberekkel.

 

A liget felújításába még 2018. február 21-én fogtak bele, a tervek szerint 222 nap alatt végeztek volna a munkálatokkal, ehelyett azonban bőven több, mint egy évig dolgoztak rajta. A hivatalos indoklás szerint a projekt azért késett ennyit, mert az esős időjárás miatt akadályokba ütköztek.

Legutóbb akkor volt szó a ligetről a város kommunikációs csatornáin, amikor február vége előtt egy héttel bejelentették, hogy a hónap végére befejezik a beruházást. Ez félig-meddig így is lett, hiszen addigra a nagyobb munkagépek levonultak a területről, és pár apróságon kívül szinte mindennel elkészültek. Egyedül olyan dolgok maradtak, mint például a virágágyások rendbetétele, növények ültetése és takarítás.

Az elkészült parkkal több alkalommal foglalkoztunk mi is: március elsején nagy képekkel mutattuk be, pár nappal később pedig részletesebb írtunk arról, milyen is lett Újszeged tüdeje a megújulás után.

Így festett a park március első napján:

9
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
5
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
6
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
2
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
7
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

A liget átadását fél négykor, tűzzsonglőr show-val kezdik, ezután beszédet mond Botka László polgármester. Ezek előtt futóversenyek lesznek előbb gyerekeknek, majd 4 órától felnőtteknek, három kilométeres távval. Ez utóbbit maga a polgármester indítja.