Állami támogatásból készíthet műsort a Rádió 88

Mintegy 75 millió forintos támogatást ítélt meg a médiatanács huszonegy kereskedelmi, közösségi és kisközösségi rádiónak (köztük a szegedi Rádió 88-nak) huszonnégy műsor elkészítéséhez – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a médiatanács hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző 2020-as pályázatának első fordulójának keretében hírműsorokat készíthet a Kunság Rádió, az FM95 – Rádió 1 Debrecen, a pécsi 90,6 Rádió 1, a kecskeméti Gong Rádió, a szekszárdi Rádió Antritt, a szombathelyi Credo Rádió, a debreceni és a nyíregyházi Európa Rádió, a Sárvár Rádió, a fővárosi Trend FM, a Sola Rádió és a Sláger FM.

Szolgáltató magazinműsorok kategóriában a Rádió 88, a Rábaköz Rádió FM 94,5, a Bajai Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, az Egerszeg Rádió, a kecskeméti Gong FM, a Berettyó Rádió, a nyíregyházi Európa Rádió, a Cegléd Rádió és a Tamási Rádió pályázott sikeresen. A veszprémi Mária Rádió és a szentgotthárdi Radio Monoster tematikus magazint készíthet a támogatásból – írták.