Alagút-elhárító mélykerítés épült a határkerítés alatt

A szerbiai határszakaszon ásott migráns-alagutakat kivédendő, 10 kilométeren mélykerítést épített a Honvédelmi Minisztérium. Egyedül azt nem tudni – persze jogosan – hogy hol.

Csöndben elkészült 38 millió forintért a déli határzár tíz kilométeres szakaszán az alagutaktól védő mélykerítés – írja a Hvg.hu. A lap a Honvédelmi Minisztériumot kereste meg az ügyben, de nem közölték velük, hogy pontosan hol húzódik a föl alatti megerősítés. Azt azonban már tudni, hogy a teljes horvát és szerb határszakaszon összesen 650 millió forintba kerülne ezt kiépíteni, ami szinte elenyésző a határra eddig elköltött 12,6 milliárdhoz képest.

A bevándorlók által ásott alagutak 2019-ben szaporodtak meg, azóta mi is rendszeresen beszámoltunk közel-keleti embertársaink ilyen irányú törekvéseiről:

A rendőrség ezekről jellemzően nem árulta el, hogy pontosan hol találhatók, és kialakult egy általános gyanakvás is az emberek egy részében, hogy igazából csak rendőrökkel ásatják ki ezeket, hogy riogassák a népet. Mi sem tudjuk, hol rejlik az igazság, mindenesetre meglehetősen abszurd lenne, ha valóban élénk fantáziájú olvasóinknak volna igaza.

Az alagutakat általában Szeged és Mórahalom között és környékén találják, a rendőrség feltételezése szerint embercsempészek ássák őket. Legutóbb október 5-én bukkantak egyre.