„Aki nem írja alá a szerződést, nem jöhet vissza az SZTE-re sem 1 év múlva, sem 5-10 év múlva”

Tegnap jelent meg a sajtóban a hír, hogy 300 szegedi orvos tagadta meg munkaszerződésének aláírását, mert nem elégedettek az abban foglaltakkal.

„A változatlan formájú határozatlan időre szóló szerződéseket nem áll módunkban aláírásunkkal ellátni” – volt olvasható abban a levélben, melyet számos klinikai osztály orvosai írtak Lengyel Csabának, a Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ vezetőjének.

Most az is kiderült, hogy tegnap 16 óráig az egyetem vezetése bekérte egy soron kívül tartott Klinikai Tanácsi értekezleten azok névsorát, akik nem írják alá a szerződést.

A 444 emellett arról is beszámol, hogy jó eséllyel aki nem ír alá most, annak ezentúl máskor sem lesz lehetősége. Ezt egy kikerült levélrészlettel támasztják alá, mely így szól:

„Aki most nem írja alá a szerződést és végkielégítéssel megy el, nem jöhet vissza az SZTE-re dolgozni, sem 1 év múlva, sem 5-10 év múlva. Arra kérnek mindenkit, hogy egy esélyt adjanak arra, hogy tisztán lássanak, hogyan fog működni ez a rendszer.”