A Tesco kiosztott 700 000 forintot szegedi alapítványoknak

tesco extra szeged rókus f szegedhu

Idén ötödik alkalommal hirdette meg az Ön választ, mi segítünk programját a Tesco magyarországi vállalata.

A program lényege, hogy összesen 166 áruházban kihelyeztek három-három gyűjtőedényt, melyekbe az emberek szavazatokat adhattak le. Szegeden a Rókusi körúti Tesco-ban volt erre lehetőség, és szavazni úgy lehetett, hogy vásárlás után a pénztárnál kapott kis tallért annak az alapítványnak az edényébe tette az ember, akinek szerette volna, hogy a támogatás menjen.

 

A Tesco egyébként nem maga választotta ki, hogy mely alapítványok versenghetnek majd a nyereményért, hanem azt előre a vásárlók döntötték el, minden magyarországi áruházban külön.

Szegeden

 a Tappancs Alapítványra, 

 

 az Otthon Segítünk Alapítvány Szegedi Szolgálatára, 

 

 valamint a Csermely Környezetvédelmi Egyesületre  lehetett szavazni.

Az eredmények szerint Szegeden a legtöbb szavazatot a Tappancs kapta, akik ezzel 400 000 forintot vihettek haza.

Az alapítvány vezetője a Szeged.hu-nak adott interjúban elmondta, a támogatást a felelős állattartás népszerűsítésére fordítják majd úgy, hogy szegedi iskolákba tartanak majd többek közt programokat.

20190314-dsc_2160
A három nyertes alapítvány vezetői, Csehó Péter (b), Nagy Ida (k) és Farkas Gabriella (j), valamint Szécsényi Róza önkormányzati képviselő és Szentkirályi József áruházvezető. Fotó: Szeged.hu

A második helyen az Otthon Segítünk Alapítvány Szegedi Szolgálat végzett, ők 200 ezer forint támogatásban részesülnek, és alapvetően kisgyermekes családoknak segítenek önkénteseikkel. Nagy Ida, az alapítvány vezetője elmondta, az összegből újabb önkénteseket szeretnének képezni, mert látják, hogy van igény erre.

A harmadik helyen végzett, 2003-ban alapult Csermely Környezetvédelmi Egyesület 100 ezer forintjából gyerekeket fognak nyáron táboroztatni.

 

„Sajnos a különféle pénzek nem mindig oda kerülnek, ahol szükség van rá. Az országban minden másra van forrás, mint azokra a célokra, amelyeket ezek a szervezetek képviselnek. Éppen ezért minden támogatásra nagy szükségük van” – mondta Szécsényi Róza önkormányzati képviselő.

Szentkirályi József, az áruház vezetője hozzátette, az akció áprilisban folytatódik, akkor újabb alapítványok kapnak esélyt.

 

Nyitókép: a rókusi Tesco áruház. Fotó: Szeged.hu