A tervezettnél hamarabb, postával kapják a nyugdíjasok a 10 ezer forintot

Eddig október 15-i határidőről volt szó a nyugdíjasoknak kiküldendő készpénztámogatásnál, Botka László polgármester a városi televízióban most azonban már szeptembert emlegetett. Elmondta azt is, hogy annak ellenére, hogy többen a bankszámlájukra kapják nyugdíjukat, a támogatást postai úton fogják folyósítani.

A támogatást még május 1-én jelentette be a polgármester a korábban frissen átadott újszegedi ligetben. Nemsokkal később, május 17-én el is fogadták a javaslatot 27 igennel és 1 tartózkodással a városházán. A döntést azzal indokolták, hogy Szeged gazdasága jól teljesít, és egymilliárd forinttal termel többet idén.

Hirdetés
Hirdetés

„Terveink szerint az általános iskolás gyermekek családjai augusztus hónapban – hiszen akkor jelentkeznek a költségek – kapják meg ezt a tíz ezer forintot” – mondta Botka László.

A polgármester azt is elmondta, hogy eddig a gyerekek családjainak egyharmada igényelte a támogatást. Arra a kérdésre, hogy mindenki kap-e, aki igényel azt mondta, hogy alanyi jogú a támogatás, nincs semmilyen feltétele, csupán az, hogy állandó szegedi lakcímre van szükség.

Hangsúlyozta, hogy a városban élő 34 ezer nyugdíjas már szeptember első felében megkapja a pénzt.

 

Nyitókép: Varga György / MTI