A szlovák hatóságok keresték, a TEK Szegeden fogta el a két magát horvátnak mondó szerb bankrablót

Bankrabláshoz használt kocsi után nyomozott a szlovák hatóság, amelyet Szegeden találtak meg, a két szerb, de magukat horvátnak mondó férfénál két fegyver is volt és a rendszámmal is trükköztek. Nemzetközi együttműködésben indul büntetőeljárás ellenük.

Szegeden találtak rá június 4-én arra a nemzetközi körözésben álló gépkocsira, amelyet a szlovák hatóságok több, országukban elkövetett bankrablással kapcsolatban a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központot értesítve kerestek május 31. óta. Miután a rendőrség megtalálta a parkoló autót Szeged egyik utcájában, a környékén elvégzett adatgyűjtés megállapította, hogy két utasa egy közeli panzióban van éppen. Itt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a panzióban el is fogták a két férfit – olvasható a Rendőrség közleményében.

Hirdetés

 

 

A helyzetet bonyolította, hogy a két szerb férfi magát horvátnak adta ki, és ennek megfelelően lecserélték a kocsi rendszámát is.

A náluk tartott kutatás során a nyomozók lefoglaltak két lőfegyvert, a hozzájuk tartozó lőszerekkel, valamint több mint 25 ezer euró (több mint 8 millió forint) készpénzt. Előállították őket, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Ellenük lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés-, egyedi azonosító jellel visszaélés-, és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a külföldön elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban a CSMRFK a büntetőeljárást nemzetközi együttműködés mellett folytatja.

Külföldi fegyveresek rendőrkézen

A szlovák hatóságok jelzése alapján két fegyveres szerb férfit fogtak el a Terrorelhárítási Központ és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. Ellenük lőfegyverrel visszaélés, egyedi azonosító jellel visszaélés és közokirat hamisítás miatt indult eljárás.

Nyitókép: PoliceHungary / YouTube