A Szikin táborozik a SzegedRocks

A tavalyi nagysikerű flashmob után idén Kecskeméten tartanak hasonlót, de azért Szegedet sem hagyják itt. A Sziksósfűrdőn táboroznak, majd a belvárosban egy kamion platójáról “gerillakoncerteket” adnak. Zenészeknek még lehet jelentkezni, aki szeretne egy kellemes rockkal a háttérben csobbanni, az meg látogasson ki a Szikire.

A Szikin táborozik a SzegedRocks
A tavalyi SzegedRocks flashmobot nagy lelkesedéssel fogadta a közönség (Fotó: Kuklis István/Delmagyar.hu)

Négy ismert számot csaknem 400 amatőr és profi zenész játszott el tavaly tavasszal a SzegedRocks flashmob keretében a Dóm téren, ami óriási siker lett. Idén hasonlót Kecskeméten tartanak, de Szegedtől sem szakadnak el a zenészek. A kiskundorozsmai Sziksósfürdőn innentől minden évben SzegedRocks tábort szerveznek – írja a Delmagyar.hu.

„Június 21–23. között rendezzük meg a tábort, a három napra közel 100 zenész jelentkezett, akik a Szikin már a KecskemétRocks programját gyakorolják. A gitárosok, dobosok, basszusgitárosok külön-külön szekcióban zenei oktatóval tanulják a számokat.”

– mondta el a lapnak Révész Zsolt főszervező. Hozzátette: a tábor pénteken rockkoncertekkel kezdődik, 3-3 banda lép fel minden este, szombat délelőtt próbálnak, délután 14 és 16 óra közt pedig „gerillakoncertek” lesznek, amikor egy kamion platóján játszanak, amely a város több pontján megáll majd.

 

 

Még várják a zenészek jelentkezését, a rockzene kedvelői pedig ha kimennek a Szikire csobbanni egyet, remek zenei aláfestéssel tehetik ezt meg.

(Delmagyar.hu)