„A szegediek jobbat érdemelnek a jelenlegi városvezetésnél.” – mondta Novák Katalin

Gazdasági növekedésről, nyugdíjprémiumról és Szeged jelenlegi városvezetéséről tartott sajtótájékoztatót Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Szegeden.

Az önkormányzati választások célegyenesében egyre több közszereplő és politikus igyekszik letenni a garast egyik vagy másik oldal mellett, biztosítva annak jelöltjét támogatásáról. Szeged és Nemesi Pál különösen kiemelkedő jelölt ebből a szempontból. A Fidesz-KDNP által támogatott, „független” polgármesterjelölt győzelmének az a tétje, hogy az ország utolsó nagy városa is kormánypárti kézre kerül-e.

Hirdetés
Hirdetés

Nem véletlen tehát, hogy az egyre inkább gerontokráciába (idősek által vezetett társadalom) hajló Magyarországon az idős, nyugdíjas szavazók megszólítása egy fontos sarokkő. Ennek megfelelően Novák Katalin beszélt az ország idei gazdasági növekedésével (4,6%) járó nyugdíjprémiumról is. A 22 000 Ft-ban maximalizált, átlagosan 20 000 Ft értékű juttatás mellett, a nemvárt, nagy mértékű infláció okán, egyszeri 10 000 Ft-os kiegészítésre számíthatnak novemberben a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők. Ez utóbbit a novemberi nyugdíjjal párhuzamosan kapják meg az érintettek postán vagy átutalással.

Illusztráció: Rosta Tibor / MTI

Kitért még Novák Katalin a családvédelmi akcióterv sikerére és arra, hogy július 1-i indulása óta már 65 ezren igényelték a babaváró támogatást, az utóvásárlási kedvezményt, a CSOK-ot és egyebeket melyek az „akcióterv részei. Jövő év elejétől pedig jön a nagyszülői gyed és a négygyermekes anyák személyijövedelemadó-mentessége.

Szeged kapcsán az államtitkár kifejtette, a kormány partnerséget kínál Szegednek, szeretné, ha a település fejlődő, virágzó város lenne. A szegedi születésű politikus leszögezte, a város adottságai csodálatosak, a település a jelenleginél sokkal jobban tudna fejlődni.

„Új dinamikára van szükség, a szegediek jobbat érdemelnek a jelenlegi vezetésnél.”

Novák Katalin szerint ehhez a jobb élethez, fejlődéshez Nemesi Pál jelenti a garanciát.

Nemesi Pál a sajtótájékoztató elmondta, hogy kampánya során nagyon sok emberel beszélt, közülük az idősek az egészségügyet, a biztonságot nevezték meg a legfontosabbnak és azt, hogy a családok együtt maradjanak Szegeden. Ezután felsorolta az időseket érintő programpontjait:

  • a gyógyszerházhoz-szállítás kialakítását
  • a vészhívórendszer kibővítését
  • a járóbeteg-ellátás szervezettségének javítását
  • időskori ellátóközpontot kialakítani az 1-es kórház épületében.

Forrás: MTI / Nyitókép: SzegedMA