A szegedi Fidesz felszólította Botka Lászlót és a közgyűlést, hogy ne züllesszék a bűn városává Szegedet

Nem telhet el hosszabb idő felszólítás nélkül: ezúttal a Fidesz szegedi szervezete szólította fel a városvezetést és a polgármestert, hogy ne finanszírozzák tovább Joób Márton fizetését, hanem foglalkozzanak inkább a város gazdaságának élénkítésével.

„Közeledik a pénteki közgyűlés és továbbra sem tudjuk, hogy ki fogja képviselni az újszegedieket és mi lesz Joób Mártonnal” – indította kedd délelőtti sajtótájékoztatóját a Victor Hugo utcai Fidesz-irodában Tápai Péter helyi alelnök. A politikus arról beszélt, hogy Joób Márton a következő időszakban sem fogja majd tudni ellátni munkáját, lévén letartóztatását 90 nappal meghosszabbították már. Tápai felvetette a kérdést, hogy az önkormányzat meddig fogja még finanszírozni Joóbot.

„Ez nemcsak csak erkölcsi, hanem jogi kérdés is, hiszen ha egy el nem végzett munkáért fizet közpénzt az önkormányzat, az hűtlen kezelésnek minősül” – vetette fel Tápai a SzegedMa beszámolója szerint. Tápai szerint ráadásul kettős mércét alkalmaz a városvezetés, hiszen a 2014. és 2019. közötti önkormányzati ciklus során volt olyan képviselő, akinek bírósági ügye lett, majd Szondi Ildikó és a teljes MSZP-frakció lemondásra szólította fel, a Joób-ügyben azonban mindenki hallgat a baloldalon.

A fideszes politikus zárásként mondta: „Felszólítjuk Botka Lászlót és a közgyűlés őt támogató többségét, hogy ne züllesszék a bűn városává Szegedet, hanem a gazdaság fejlesztésével törődjenek”.