A szegedi DK szerint a Fidesz világát idézi a Szeged.hu megbélyegző működése

Újabb kör a Fodor Antal versus szegedi önkormányzati sajtó ügyben. Most a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete adott ki közleményt, amit azóta már le is töröltek valamiért.

Gyorsan az elején, kronológiai sorrendben az eddig történtek:

  1. Szerda délelőtt: Orbán Viktor miután keddi bejelentésével az önkormányzatokra tolta a közterületi maszkhordásról szóló szabályok meghozatalát, Botka László polgármester bejelentette, hogy Szegeden mindenhol kötelező a maszk.
  2. Szerda délután: egy szegedi DK-s képviselő, Fodor Antal ennek kapcsán közösségi oldalán azt kifogásolta, hogy az önkormányzati képviselők véleményét nem hallgatták meg.
  3. Szerda este: reakcióként a Szeged.hu indokolatlanul összegyurcsányozta Fodort, és megpróbálta úgy eladni a történetet, mintha Fodor nem Botkával, hanem pártelnökével ment volna szembe. Cikkükben ritkán látott erővel mentek neki saját “katonájuknak”.
  4. Csütörtök este: miután a szegedi Fidesz aznap délután felvetette, hogy talán nem mindenhol indokolt a maszkviselés kötelezése Szegeden, a Szeged.hu cikket jelentetett meg arról, hogy a szegedi DK és a Fidesz „egy követ fújnak”.
  5. Szombat este: a szegedi DK közleményt jelentetett meg Facebook-oldalán, majd törölte azt.

Itt tartunk tehát. A Szeged.hu két, egymástól független cikkében próbálta meg érvényteleníteni Fodor Antalt: előbb egy kis gyurcsányozás, aztán egy kis fideszesezés. Hiába torzítás mindkettő, az átlagolvasó fejében könnyen csúszhat egyenlőségjel Fodor és éppen aktuális mellékszereplője közé.

A DK közleményében egyébként azt írta, hogy egy olyan világrét dolgoznak, amiben a közpénzből fenntartott média nem rekeszt ki és bélyegez meg valakit véleményéért. Egészen pontosan így fogalmaztak:

A közleményt időközben letörölték oldalukról, köszönjük olvasónknak a screenshotot.

 

Frissítés (19:34): a szegedi DK még cikkünk megjelenése előtt újból feltöltötte közleményét.