A szegedi Belvárosi Mozi idén is csatlakozik a Vertigo Filmhéthez

Az elmúlt öt év nagy sikerére való tekintettel idén, július 24-31. között kerül, immáron hatodik alkalommal megrendezésre a Vertigo Filmhét, melyhez a szegedi Belvárosi Mozi most is csatlakozik.

A Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös eseményének idén is otthont ad, többek között a szegedi Belvárosi Mozi. Az idén 100. születésnapját ünneplő filmszínház mellett két másik vidéki mozi, a szombathelyi Agora – Savaria Filmszínház és a szolnoki TISZApART Mozi, Budapesten pedig a Puskin mozi várja az érdeklődőket.

A filmhét programjában összesen 24 alkotás szerepel. Ezek közül öt országos premier előtt lesz látható a rendezvénysorozat keretében. A teljes hét időtartama alatt, minden hétköznap 3-3, míg szombaton és vasárnap 4-4 művészfilmet tekinthet meg a nagyérdemű.

VI. Vertigo Filmhét a Puskin moziban! // 2019. július 24-31.

Az elmúlt öt év nagy sikerét követően július 24-31. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.) idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta három – szombaton és vasárnap négy-négy – artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából.

A filmhétnek és annak rendezőinek közös célja, hogy az európai szerzői filmeket közelebb hozza a közönséghez, azokhoz kedvet és nem utolsó sorba reklámot csináljon. A kontinens sokszínű, változatos filmjei nem csak sokféle értéket képviselnek, de ellensúlyozzák az amerikai mainstream felhozatalt is, mozgóképfogyasztási szokásainkat és kultúránkat tekintve. (via Funzine)

Nyitókép: Szeged.hu