A Sunseaty is evett pizzát a Kárász utcán

Az egyszerre ropogós és légiesen könnyű pizzaszeletekről elhíresült budapesti pizzázólánc, a Pizza Me Szegedre is lecsapott, mi pedig azonnal kipróbáltuk, hogy ugyanazt tudják-e nyújtani, amit Budapesten megszoktunk tőlük. A Sunseaty cikke.

Emlékszem, amikor 2013-ban először jártam a La Pizza di Mamma Sofia nevű apró szeletbárban a Gozsdu udvar bejáratával szemben. Akkoriban egy utcai pizzaszelet nem jelentett többet a gyors éhségcsillapításnál, ezért is ámultam el, amikor megkóstoltam a ropogós tésztára rásült nyúlós mozzarellát és az eredeti olasz spianata szalámit. Az opcionálisan kapott tömérdek rukkola már csak hab volt a tortán. Zárójelben megjegyzem, hogy náluk ettem életemben először és utoljára nutellás pizzát is.

Az étterem a második, Erzsébet körúti egység megnyitásával egyidejűleg nevet váltott, ekkor jött létre a Pizza Me brand, ami azóta is gőzerővel terjeszkedik. Jelenleg több, mint 20 üzletük működik, amelyből az egyik éppen most nyitott meg Szegeden.

Hirdetés

A szegedi egység egyébként nem Gianni és Eran Friedman üzlete teljesen, hanem franchise, de a minőség garantáltan ugyanolyan, mintha bármelyik másik Pizza Me-ben járnánk. Ez azt jelenti, hogy itt is minden 100%-ban olasz, hiszen az alapanyagok a budapesti központból érkeznek konyhakész formában a napfény városába. A szegedi üzlet hátterében egyébként többek között az a dr. Ragány Zoltán áll, akinek éppen egy televíziós főzőműsorban drukkolhatnak a szegediek.

Fotó: Kormos Gergő / Sunseaty
Fotó: Kormos Gergő / Sunseaty
Fotó: Kormos Gergő / Sunseaty

Az isteni pizzákat a Kárász utca 10. szám alatt kell keresnünk, vagyis ennél központibb fekvésű helyet keresve sem találhattak volna, hiszen a város sétálóutcáján rengeteg ember andalog nap mint nap. Reklámra tehát nem igazán lesz szükségük. A belső tér nem csak dizájnos, de hatalmas is, ekkora Pizza Me-ben még sosem jártam. Cirka 30 ülőhelyet sikerült hirtelen összeszámolnom.

A vékonytésztás pizzaszeletek tényleg nagyon finomak, és egyúttal olyan könnyedek, hogy ebéd után is simán bevágtam kettőt. A prosciutto cotto-t nem hagyhattam ki, ugyanis éppen akkor érkezett a sütőből, a másik választásom pedig egy csípős szalámis diavola lett, ami átmelegítés után szinte ugyanolyan frissnek hatott. Vigyázat, a szalámi kellemesen, de határozottan csíp!  Az egyik legkülönlegesebb pizzájuk a tartufata, amelyen tejszín, mozzarella, szarvasgombakrém és erdei gomba van. Az édességre vágyók megkóstolhatják a nutellás verziót is, ami engem anno nem győzött meg, mert hát e téren inkább a feleségem által sütött puha kalácshoz szoktam, de lehet, hogy egyszer adok neki egy újabb esélyt.

Összesen 11-féle pizzaszelet kapható, úgyhogy aki itt nem talál valami ínyére valót, az igazából nem is szereti a pizzát. A margherita 490 forintba kerül, a többi pizzaszelet pedig 590 forint. Lehet kérni “kombókat” is, ami egy szelet pizzát és egy dobozos kólát jelent 1.040 Ft ellenében. Saját sörük is van, egy kézműves APA, amit legközelebb feltétlenül meg fogok kóstolni.

Fotó: Kormos Gergő / Sunseaty
Fotó: Kormos Gergő / Sunseaty

Ottjártamkor Zoli említette, hogy előző este egy olasz társaság ült be hozzájuk, akik aztán a vacsora végeztével nagyon elégedetten távoztak. Azt hiszem, ennél nagyobb elismerés nincs is egy pizzázó számára.

Három évvel ezelőtt az egyik legnagyobb fővárosi hamburgeres lánc, a Zing próbálkozott Szegeden, de ők sajnos nem tudtak gyökeret verni. Úgy érzem, hogy a Pizza Me-nek ez sikerülni fog, hiszen láthatóan minden klappol náluk.

Nyitókép: a Pizza Me első napja. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder