A polgárőrséget is kivezényelték a határra

Épp tegnap írtuk meg, hogy a kormány a határra küldi a Honvédséget, ma jött az újabb erősítésről a hír, mely szerint ezentúl polgárőrök is segítik már a nemes feladat ellátását. A polgárőrség a román-magyar határszakaszon Kiszombor és Nagylak térségében rendőrökkel közösen járőröznek majd.

A feladatban tizenhárom polgárőr egyesület vesz részt június 15-ig. Az önkéntesen jelentkező polgárőrök este hattól reggel hatig rendőrökkel közösen, rendőrségi gépkocsival látják el a szolgálatot.

A járőrök Kiszombor, Tiszasziget és Makó között az államhatáron, a határátkelőhely területén, valamint a Maros folyónál járőröznek, illetve minden egyéb olyan területen, ahol rendkívüli határesemény történik, illetve azonnali rendőri reagálás válik szükségessé.

Illusztráció. Fotó: Ujvári László

 

Szombaton arról szóltak a hírek, hogy a Magyar Honvédség munkatársai ismét részt vesznek a határőrizeti feladatok ellátásában, ezzel segítve a rendőrséget, aminek munkatársai így az ország többi részén láthatják el alapvető feladataikat. Három hónapig váltásonként kétszáz katona vesz részt a határőrizetben. Összességében ezer katona lát el támogató feladatokat a magyar-szerb határon a rendőrség irányítása mellett. Azt nem tudni, hogy az intézkedéseknek mi a pontos háttere, bár az MTI szombaton arról írt, hogy a tavalyihoz képest megduplázódott a kerítésnél bejutni próbáló bevándorlók száma. (via MTI)